Урсула фон дер Лайен е новият председател на Европейската комисия. 

...
Урсула фон дер Лайен е новият председател на Европейската комисия. 
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен е новият председател на ЕК

Урсула фон дер Лайен е новият ръководител на Европейската комисия. 

За нея гласоподаваха 383 от присъстващите 733 евродепутати, 327 бяха срещу, 22 се въздържаха, 1 глас беше разгласен за недействителен.

Гласуването беше тайно, с хартиени бюлетини. 

Тя се нуждаеше от 374 гласа, с цел да бъде определена, защото сега общият брой на евродепутатите е 747.

Преди началото на гласуването поддръжка за Урсула фон дер Лайен показаха „ Обнови Европа “ и Европейската национална партия, както и евродепутатите от италианското придвижване „ Пет звезди “, които са самостоятелни членове на Екологичен потенциал.

Евродепутатите от групата на европейските социалисти и демократи бяха разделени, а преди вота стана ясно, че против нея ще гласоподават огромна част от европейските консерватори и реформисти, Зелените, извънредно левите и извънредно десните от „ Идентичност и народна власт “.

Преди гласуването Урсула фон дер Лайен показа целите си.

Тя се разгласи за минимална европейска работна заплата, за равни права на дамите и мъжете, одобрение на Истанбулската спогодба от целия Европейски Съюз, нова политика за миграцията и др. 

Като един от главните си цели Фон дер Лайен уточни оправянето с климатичните промени. В тази връзка тя упорства за внезапно понижаване на нездравословните газове в идващите години и въвеждането на налог въглероден диоксид. Фон дер Лайен желае до 2050 година Европа да стане първият климатично безпристрастен континент в света, а с цел да могат всички страни в Европейски Съюз да се оправят с тези проекти, тя предлага да се сътвори фонд за обективен преход, с който да бъдат подкрепени по-бедните райони. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР